Orice fotograf, indiferent că este începător sau avansat, amator sau profesionist, poate deveni membru Forona, dacă se alătură demersurilor noastre. Există trei categorii de membri care creează o ierarhie distinctă, bazată pe competențele fotografice ale fiecăruia.
Membrii susținători sunt persoane care sprijină activ asociația și activitățile acesteia, dar încă nu îndeplinesc criteriile pentru a deveni membri activi. Pot fi susținători ai fotografiei de natură și ai naturii în sine, dar nu neapărat fotografi. Pot participa la concursuri, festivaluri și alte activități, și se pot implica în proiecte, lucru ce va ajuta la dezvoltarea lor ulterioară.
Membrii activi primesc acest statut în urma evaluării unui portofoliu de imagini și trebuie să fie fotografi, amatori sau profesioniști deopotrivă. Pot participa la activitățile asociației, pot expune în cadrul expozițiilor organizate și pot vota anumite chestiuni ce țin de organizarea și bunul mers al asociației.
Membrii seniori sunt desemnați din rândul membrilor activi cu realizări deosebite. Aceștia sunt cei care ghidează asociația prin proiectele, expozițiile și viziunea artistică din fotografiile realizate. Membrii seniori pot recomanda la rândul lor alți membri care să treacă la acest statut și sunt etalonul de urmat în ceea ce privește conduita și etica față de natură.
Membrii seniori ai asociației din acest moment sunt: Dan Dinu (membru senior fondator / președinte), Daniel Mîrlea (membru senior / vicepreședinte), Horia Bogdan (membru senior fondator), Mircea Sasu (membru senior), László Potozky (membru senior), Șerban Șîmbotelecan (membru senior fondator)Zoltán Nagy (membru senior fondator / vicepreședinte).
Lacul Cuejdel © Claudiu Bîrliba
Lacul Cuejdel © Claudiu Bîrliba
Harghita © László Potozky
Harghita © László Potozky
Munții Bucegi © Theodor Dinulescu
Munții Bucegi © Theodor Dinulescu
Tigru © Costel Agache
Tigru © Costel Agache
Capră neagră © Daniel Mîrlea
Capră neagră © Daniel Mîrlea
Sardinia © Vlad Dovlecel
Sardinia © Vlad Dovlecel
De ce să devin membru Forona?
Ca membru într-o organizație de profil poți avea numeroase avantaje, atât pentru dezvoltarea personală, cât și pentru dezvoltarea pasiunii tale. Cele mai importante avantaje pe care apartenența la Forona le aduce, sunt următoarele:
01 Implicarea în proiectele asociației, lucru ce îți va da posibilitatea să lucrezi și să fotografiezi alături de fotografi pe care îi apreciezi.
02 Participarea la concursuri de fotografie, festivaluri, seminarii, conferințe și alte activități organizate de asociație, unde să îți poți dezvolta pasiunea.
03 Participarea la expozițiile de fotografie și la prezentările de portofoliu organizate de asociație în cadrul diferitelor evenimente organizate.
04 Învățarea și implementarea unei conduite etice în fotografia de natură, care să te ajute la o mai bună înțelegere a acestui domeniu.​​​​​​​
​​​​​​​05 Consiliere, consultanță și asistență pentru diverse proiecte care au obiective comune cu cele ale asociației și accesul la anumite resurse logistice.
06 Apartenența la o comunitate cu care să schimbi idei și unde să îți găsești mai ușor persoane interesate de același domeniu, pentru crearea de proiecte comune.
07 Sprijin din partea biologilor sau a altor specialiști din domeniul naturii care colaborează cu asociația, sau a ONG-urilor de mediu partenere, pentru dezvoltarea proiectele personale.
08 Posibilitatea de a avea acces pentru a fotografia în anumite zone protejate, prin intermediul și cu sprijinul organizației.
Dacă vrei să te alături și tu organizației noastre, trebuie să completezi următorul formular. Înainte de asta nu uita să citești cu atenție Regulamentul Intern și Codul Etic. Te așteptăm alături de noi!
Papucul doamnei © Kinga Mihaly
Papucul doamnei © Kinga Mihaly
Furnică © Mircea Sasu
Furnică © Mircea Sasu
Șoim călător © Gabriel Șerban
Șoim călător © Gabriel Șerban
Samburu © Remus Munteanu
Samburu © Remus Munteanu
Delta Dunării © Gheorghe Butoeru
Delta Dunării © Gheorghe Butoeru
Poiana Mărului © Daniel Ștefan
Poiana Mărului © Daniel Ștefan
Sus